Trådlyft utfört av läkare i Helsingborg och Karlskrona

Återfå din huds naturliga volym utan kirurgi med våra trådlyftsbehandlingar i Helsingborg och Karlskrona.

Vad är ett trådlyft?

Trådlyft är ett icke-kirurgiskt ansiktslyft som stramar åt och återställer huden i ansiktet och på halsen. Resultatet blir ett ungdomligare utseende utan att du som patient behöver genomgå lång läkningstid eller uppleva ärrbildning. Oceana Estetisk Klinik i Helsingborg och Karlskrona är en av få kliniker i södra Sverige som är certifierade för Aptos-trådlyft. Dessutom är vi den enda kliniken i södra Sverige som är certifierad för näskorrektion med Aptos-trådar.

Vid trådlyft använder vi oss av biologiskt nedbrytbara PDO-trådar som förs in under huden för att lyfta hela ansiktet eller vissa partier. PDO-trådar används även inom kirurgin för att sy i inre organ. Tillvägagångssättet för att placera trådarna liknar en injektionsbehandling.

Hur länge varar resultatet av ett trådlyft?

Efter en trådlyftsbehandling kan man räkna med ett resultat som varar mellan 12 och 24 månader. Denna varaktighet är inte bara en slump, utan påverkas av flera faktorer inklusive ålder, livsstil, hudtyp och naturligtvis den högkvalitativa tråd vi använder. PDO-trådarna som vi använder oss av är kända för att lämna ett långvarigt resultat. Genom att ta hand om din hud med tillräckligt solskydd och fukt kan du enkelt bibehålla resultatet i upp till två år eller till och med längre.

En patient i Karlskrona genomgår ett trådlyft i mungiporna, utfört av en av läkarna på Oceana Estetisk Klinik.

Hur går en trådlyftsbehandling till?

1. Konsultation

Innan behandlingen träffar du alltid en av våra erfarna och legitimerade läkare som har lång erfarenhet av trådlyft. Tillsammans går ni igenom din hälsostatus och de resultat du önskar uppnå. Hos Oceana Estetisk Klinik följer vi alltid den lagstadgade betänketiden innan behandlingen, så att du i lugn och ro kan reflektera över den information du fått och genomföra behandlingen efter noggrant övervägande.

2. Behandling

Vi börjar med att bedöva behandlingsområdet med lokalt anestetikum (vanlig tandläkarbedövning). Sedan placerar läkaren försiktigt trådarna som planerat för önskat resultat. Behandlingen kan ta lite olika lång tid beroende på hur många trådar som ska föras in, men ett besök brukar inte ta mer än 60 minuter. Du kan oftast gå tillbaka till jobbet och vardagliga sysslor direkt efter behandlingen.

3. Resultat

En del av resultatet syns direkt efter utförandet, men den stora skillnaden upplevs under 2–6 månader efter behandlingen. Hållbarhetstiden för ett trådlyft är normalt upp till 12–24 månader, men ålder och livsstil, som till exempel rökning eller mycket intensiv träning, är faktorer som kan förkorta hållbarhetstiden. Genom att göra en “touch-up” efter 9 månader ökar hållbarheten avsevärt.

Trådlyft – efter behandlingen

Efter att du har genomgått vår trådlyftsbehandling kommer du snabbt se resultaten och hur din hudstruktur förbättras. Efter behandlingen kan du eventuellt uppleva svullnad, rodnad eller mindre blåmärken. Det är ingenting att oroa sig över, dessa biverkningar är helt normala och brukar vanligtvis försvinna inom några dagar och som mest två veckor efter behandlingen. Med våra erfarna läkare är allvarliga komplikationer ytterst sällsynta.

Vår rekommendation är att undvika intensiv träning som löpning och tunga lyft, samt försök att sova på rygg de första 3 veckorna efter behandlingen. Undvik även ansiktsbehandlingar och ansiktsmassage under den första perioden.

En av läkarna på Oceana Estetisk Klinik i Helsingborg använder APTOS-trådar för att lyfta huden i patientens ansikte.

Vilka delar av kroppen kan man behandla med trådlyft?

Man kan behandla flera delar av kroppen med trådlyft. Exempel på behandlingar och behandlingsområden är bland annat:

  • Ansikte
  • Ögonbryn
  • Näsa
  • Kinder
  • Hals
  • Käklinje
  • Bröst
  • Rumpa
  • Mungipor

Utöver dessa vanliga behandlingsområden erbjuder vi också specialiserade behandlingar som Foxy Eyes-trådlyft. På Oceana Estetik har vi lång erfarenhet av att utföra trådlyft på olika behandlingsområden för att ge våra patienter det resultat de önskar.

Vanliga frågor och svar om trådlyft

Vad är ett trådlyft?

Trådlyft är en icke-kirurgisk procedur för ansiktslyft som utförs med PDO-trådar som placeras under huden för att återställa hudstrukturen. Resultaten av trådlyft blir märkbara omedelbart och över tid stramas huden åt eftersom trådarna stimulerar produktionen av kollagen och elastin, vilket naturligt ökar volymen.

När ska man undvika trådlyft?

Trådlyft är som sagt en behandling som riktar sig till patienter som upplever en minskad volym i ansiktet och får mest effekt för de mellan 30 och 60 år. För dig med en sjukdomshistorik där du upplevt att huden lätt blir inflammerad kan alternativa behandlingar vara att föredra. Vi har god vana av att behandla patienter med olika förutsättningar och arbetar alltid för att hitta den bästa lösningen för varje patient. Om du känner dig osäker om huruvida trådlyft är rätt val för dig så är du varmt välkommen att kontakta oss för dina frågor. Vi finns här för att ge dig den information du behöver för att fatta det bästa beslutet för att du ska nå dina skönhetsmål!

Hur länge håller resultatet efter ett trådlyft?

Resultaten av ett trådlyft varar vanligtvis mellan 12 och 24 månader beroende på faktorer såsom ålder, livsstil och hudtyp. Genom att ta hand om din hud kan resultatet vara längre.

Vilka komplikationer kan uppstå vid ett trådlyft?

När du behandlas av våra läkare på Oceana Estetisk Klinik är allvarliga problem ovanliga. Dock kan mindre biverkningar, såsom rodnad, svullnad och blåmärken uppstå, precis som med alla ingrepp i huden. Potentiella risker kan minimeras genom korrekt skötsel och genom att följa råd och rekommendationer från våra läkare.

Gör trådlyft ont?

Innan vi påbörjar trådlyftsbehandlingen ser vi till att applicera en lokal bedövning på området som vi kommer att behandla. Bedövningen tar bort smärtan och gör att nålsticken inte känns. Vissa patienter kan uppleva ett visst obehag men kan ändå genomgå behandlingen. Din trygghet är vår främsta prioritet, så tveka inte att säga till om du känner oro inför din behandling – vi finns här för att svara på dina frågor och ge dig bästa tänkbara service!

Vilka är effekterna av ett trådlyft?

Du kan förvänta dig att se yngre och piggare ut efter en trådlyftsbehandling som framhäver din naturliga skönhet. Det är normalt att uppleva lite kortvarig obehag, som svullnad, rodnad eller blåmärken, men dessa biverkningar brukar försvinna efter ungefär en vecka.

Har du fler frågor om trådlyft?

Tveka inte att höra av dig – våra läkare finns här för att svara på dina frågor!

På Oceana Estetisk Klinik i Helsingborg och Karlskrona har vi lång erfarenhet av att se till att våra patienter når sina skönhetsmål. Vi möter människor i alla åldrar från olika bakgrunder och vi vet hur viktigt det är att känna sig trygg inför sin behandling.

Vi är öppna i vår kommunikation och vårt mål är att både ditt yttre och ditt inre ska må bra efter ett besök hos oss. Kontakta oss därför gärna för att lära dig mer om vår erfarenhet, vilka försiktighetsåtgärder vi vidtar och vad du kan förvänta dig. Vi vägleder dig till rätt lösning baserat på just dina förutsättningar och önskemål.

Boka tid

Du hittar oss i Helsingborg och Karlskrona!

Du hittar våra kliniker tillgängligt och centralt i Helsingborg och Karlskrona. Boka en tid för professionell trådlyftsbehandling utförd av våra läkare via vårt bokningssystem.

Kontakta oss

Boka en trådlyftskonsultation

Nyfiken på vår trådlyftsbehandling? Vi hjälper dig att hitta lösningen som hjälper dig att nå dina mål. Boka en kostnadsfri konsultation med våra läkare i Helsingborg, Karlskrona eller online.

Boka tid
En leende kvinna och man njuter av resultatet efter att ha genomgått en behandling med trådlyft och fillers från läkarna på Oceana Estetisk Klinik i Helsingborg.

Boka en trådlyftsbehandling

Boka tid

Fler behandlingar

Alla behandlingar

Filter

Lash- och browlift

Lash- och browlift - vackra fransar och ögonbryn med långvarigt resultat

MandeliClear Peel

MandeliClear Peel med Vitamin A accelerator – Stimulerar cellförnyelsen och läker huden
machine emsculpt neo

EMSCULPT NEO

Det nya och uppgraderade versionen av EMSCULPT som används av Hollywoodstjärnorna för kroppsskulpturering.

Priser Helsingborg

Priser Karlskrona