Ådernät

Sklerosering – tar effektivt bort ytliga och missprydande blodkärl

Sklerosering – Avlägsnar synliga kärlspindlar
utan operation

Ytliga blodkärl på benen kallas för ådernät, eller ”kärlspindlar” efter sitt spindelvävsliknande mönster. Ådernät är ytliga och synliga bristningar i blodkärlen som kan uppstå till exempel i samband med en graviditet, eller för att man sitter stilla eller står mycket. En annan orsak kan vara bakomliggande åderbråck. Ådernät kan ge både estetiska och funktionella besvär. Men det går att åtgärda utan operation. Genom att injicera ett ämne som kallas Aetoxysklerol går kärlen tillbaka permanent. Behandlingen fungerar bäst för mindre till måttligt stora kärl.

Inför behandlingen träffar du alltid en av våra legitimerade läkare med lång erfarenhet av borttagning av ådernät. Tillsammans går ni igenom hälsostatus och önskat resultat. Du undersöks för att se om det finns underliggande åderbråck, då det kan vara skälet till kärlspindlarna. Åderbråcket kan i så fall behöva åtgärdas först. Större åderbråck kräver normalt en operation.

Vi avråder från injektionsbehandling om du är gravid, ammar eller tar blodförtunnande läkemedel.

Oceana tillämpar alltid den lagstadgade betänketiden innan behandling, så att du i lugn och ro ska kunna ta till dig den information du fått och genomföra behandlingen efter ett noggrant övervägande.

Hur går behandlingen till?

Initialt får du ha benen sänkta så att kärlen fylls. Sedan injiceras försiktigt de kärl som ska behandlas med den tunnaste nål som finns på marknaden. Sticket känns minimalt, eller inte alls. Efteråt lindar vi benet med en elastisk binda. Du kan gå som vanligt omedelbart efter din sklerosering.

Medlet vi använder gör att kärlen ”klistras ihop” och efter en tid kommer de att blekna och försvinna. Den här processen kallas sklerosering och tar mellan en och tre veckor.

För ett gott behandlingsresultat är det viktigt att kärlväggarna hela tiden är sammanpressade, vilket sker med hjälp av en elastisk binda som ska sitta på både dag och natt under en vecka. De behandlade kärlen kan bli lite blåaktiga och mer framträdande de första veckorna efter behandlingen innan kärlspindlarna försvinner. Det bör gå minst en månad innan nästa sklerosering sker, om fler behandlingar är planerade.

Efter att du haft den elastiska bindan på i en vecka, bör du bära kompressionsstrumpor när du står upp och går längre sträckor i ytterligare en vecka. Undvik också intensiv träning i 2 veckor.

Efter en injektionsbehandling behöver du inte vara sjukskriven utan kan leva som vanligt. Risken för en komplikation är mycket liten och behandlingen orsakar inga missprydande ärr.

Dock kan du i enstaka fall få:

– Blåmärken – kan uppstå vid det behandlade området. Dessa varar som regel i upp till 2-3 veckor, i enstaka fall upp till 6-8 veckor. Hirudoidsalva kan snabba på läkningen.

– Pigmentering – i mindre än 5 % av fallen uppstår en brunpigmentering av huden i anslutning till injektionsområdet. Pigmenteringen beror på att en mindre mängd blod hamnat utanför kärlet, och försvinner vanligen inom ett år.

– Infektion – som vid alla injektionsbehandlingar finns en liten risk för infektion. Får du feber, en ökande rodnad eller vätskande sår, kontakta oss för en bedömning.

Boka tid
för behandling

Fler behandlingar

Alla behandlingar

Filter

Oxygen Rx

Oxygen Rx - vinnare av The Skincare Professional’s Awards 2022!
Behandling med Profhilo

Profhilo

Den här behandlingen ökar hudens egen kollagenproduktion vilket förbättrar hudstrukturen, elasticiteten, stramar upp och återställer fuktbalansen.

Lash- och browlift

Lash- och browlift - vackra fransar och ögonbryn med långvarigt resultat

Priser Helsingborg

Priser Karlskrona