B.o.t.o.x

Effektiv estetisk behandling som slätar ut rynkor och fina linjer

B.o.t.o.x – Världens mest beprövade
metod för slätare hud

B.o.t.o.x är en snabb och säker behandling som ger fantastiska resultat. I våra behandlingar använder vi ett muskelavslappnande medel (Botulinumtoxin typ A) för att släta ut mimikrynkor.

Det muskelavslappnande medlet Botulinumtoxin typ A är godkänt som läkemedel. B.o.t.o.x används fortfarande till största del som läkemedel inom vården, men från 1990-talet allt mer i estetiska behandlingar – idag världens mest använda och också mest välbeprövade metod för att släta ut fina linjer och rynkor.

Vad är mimikrynkor?

Rynkor är kopplade till ansiktets mimik, alltså våra ansiktsuttryck och hur vi rör våra muskler i ansiktet. Det hör också till hudens naturliga åldrande att få rynkor. Ju mer huden förlorar sin elasticitet med åren, desto mer framträder linjer och rynkor. Skrattrynkor eller ”kråksparkar” vid ögonen är rynkor som kan uppfattas som charmiga, medan till exempel bekymmersrynkan mellan ögonbrynen ofta upplevs som negativ. Genom att stilla musklernas mimik reducerar vi linjer och rynkor i ansiktet.

I behandlingen använder vi muskelavslappnande medel som tillfälligt blockerar impulsen från nerven till de ansiktsmuskler som orsakar linjer och rynkor. De musklerna kan därefter inte användas på samma sätt som förut vilket gör att linjer, rynkor och veck reduceras eller försvinner helt. Efter behandlingen blir huden dessutom slätare och mjukare, och porer i huden minskas.

B.o.t.o.x kan med fördel kombineras med fillers. Det kan även användas för att behandla medicinska besvär som tandgnissling, migrän och svettningar. Behandlingen är inte permanent.

Hur går behandlingen till?

Inför behandlingen träffar du alltid en av våra legitimerade läkare. Tillsammans går ni igenom hälsostatus och önskat resultat. Oceana tillämpar alltid den lagstadgade betänketiden innan behandling, så att du i lugn och ro ska kunna ta till dig den information du fått och genomföra behandlingen efter ett noggrant övervägande.

De ansiktspartier som ska behandlas markeras först med märkpenna, därefter injiceras försiktigt mycket små och väl avvägda doser av medlet med en tunn nål i de markerade partierna. Behandlingen är i det närmaste smärtfri och tar inte mer än 15–20 minuter.

Boka tid
för behandling

Vanliga frågor om rynkbehandling

När ser jag resultat efter min rynkbehandling?

Effekten kommer oftast inom 10-14 dagar.

Hur länge håller effekten av en rynkbehandling?

Hållbarheten är individuell, effekten kan vara mellan 3–6 månader. Ofta rekommenderar vi påfyllning inom några månader för ett mer hållbart resultat. Effekten efter varje förnyad behandling sitter i längre för varje gång.

Hur känns det efter en rynkbehandling?

Efter behandlingen kan du tillfälligt uppleva en mycket lätt rodnad. I enstaka fall kan det uppstå små blåmärken, lätt huvudvärk och/eller ömhet de första dagarna.

Finns det några biverkningar av muskelavslappnande medel?

Biverkningar av b.o.t.o.x är ovanliga. I sällsynta fall kan det uppstå en svaghet i närliggande muskler och en viss asymmetri. Eventuella biverkningar är alltid övergående.

Kan jag arbeta direkt efter en rynkbehandling?

Det går utmärkt att arbeta eller studera direkt efter behandling.

Vad ska jag tänka på efter behandling med b.o.t.o.x?

Undvik att röra vid det behandlade området 6 timmar efter behandlingen. Undvik också intensiv träning, alkohol och flygresor de närmaste dagarna efter behandling.

När ska man undvika att göra en rynkbehandling?

Vi avråder från injektionsbehandling om du är gravid, ammar eller tar blodförtunnande läkemedel.

För vem passar rynkbehandling?

B.o.t.o.x har god effekt på bland annat:

  • Pannlinjer/rynkor
  • Hängande ögonbryn
  • Bekymmersrynkor mellan ögonbrynen
  • Skrattrynkor runt ögonen
  • Olika typer av asymmetrier i ansiktet
  • Hängande mungipor
  • Gummy smile – när överläppen dras upp vid leende
  • Spänningshuvudvärk/migrän
  • Svettningar
  • Tandgnissling/överaktiv käkmuskulatur

Fler behandlingar

Alla behandlingar

Filter

Behandling Plasma pen

Plasma pen

Plasma pen är en icke-kirurgisk metod där små impulser stimulerar och stramar upp huden effektivt till exempel vid ögon, hals och kinder.
Behandling av ådernät

Ådernät

Ådernät är ytliga och synliga bristningar i blodkärlen som kan uppstå till exempel i samband med en graviditet, eller för att man sitter stilla eller står mycket.

MandeliClear Peel

MandeliClear Peel med Vitamin A accelerator – Stimulerar cellförnyelsen och läker huden

Priser Helsingborg

Priser Karlskrona