PRP & PRF

”Vampyrbehandlingen” – en 100% naturlig hår- och hudboost

PRP & PRF – Stimulerar naturligt hudens
och hårets återväxt

PRP står för Plaletet Rich Plasma och behandlingen innebär att trombocytrik blodplasma används för att stimulera återbildning av hudvävnad eller motverka håravfall. Det är en helt trygg och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad hud. På senare år har privata hudkliniker runt om i världen börjat använda metoden som ibland kallas ”vampyrbehandling” eller ”Dracula-behandling”. Syftet är att få kroppen att på egen hand bilda ny och oförstörd hud som ersätter gammal hud. Behandlingen görs även i samband med hårtransplantation. Helt enkelt ett 100% naturligt sätt att uppnå friskare och mer levande hud, boosta kollagen och motverka håravfall.

I sjukvården och specifikt inom ortopedi används PRP, och på senare tid PRF, för att hämma inflammation i leder och mjukdelar. Det är en välbeprövad behandling mot begynnande artros i knäled, tennisarmbåge och andra ledbandsinflammationer.

Hur går behandlingen till?

Efter en noggrann konsultation tas en liten mängd blod i ett rör, precis som vid ett vanligt blodprov. Blodplasman, som innehåller näringsrika och cellbevarande komponenter, separeras från det övriga blodet i en centrifug. De aktiva ämnena i blodet injiceras sedan försiktigt med hjälp av en tunn nål i de områden du vill behandla. Du får lokalbedövning om du önskar. Väl nere i huden utsöndrar trombocyterna sedan tillväxtfaktorer som kollagen och hyaluronsyra, och stimulerar därmed hudens eller hårets återväxt.

PRF (platelet rich fibrin) är en vidareutveckling av föregångaren PRP (platelet rich plasma). Skillnaden mellan PRP och PRF är att PRF centrifugeras i en långsammare hastighet och under kortare tid, vilket bevarar stamceller och fler näringsämnen. Det resulterar i ett ännu bättre och mer hållbart resultat.

Boka tid
för behandling

Fler behandlingar

Alla behandlingar

Filter

Oxygen Rx

Oxygen Rx - vinnare av The Skincare Professional’s Awards 2022!

SWiCH™

SWiCH™ är en revolutionerande skönhetsbehandling för naturlig hudföryngring.

MandeliClear Peel

MandeliClear Peel med Vitamin A accelerator – Stimulerar cellförnyelsen och läker huden

Priser Helsingborg

Priser Karlskrona